• Henkel Slovenija
 • Stik
 • Dodaj k Moja zbirka
 • Deli
Meni
Išči

Izjava o varovanju osebnih podatkov

1. Splošno

Henkel AG & Co. KGaA (v nadaljevanju poimenovan kot Henkel) spoštuje zasebnost vsakogar, ki obišče naše spletne strani. Želeli bi vas seznaniti s tem, katere podatke Henkel zbira in kako se uporabljajo. Izvedeli boste tudi, kako lahko preverite točnost teh informacij in zahtevate, da Henkel te podatki izbriše. Pridobivanje, obdelava in uporaba podatkov se izvajajo v skladu z zakonskimi določili o varstvu osebnih podatkov v državi, kjer je sedež službe za obdelavo podatkov. Sprejeli smo vse potrebne ukrepe, s katerimi zagotavljamo izpolnjevanje zakonskih določil.

Ta Izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja za spletne strani, do katerih lahko dostopate preko hiperpovezav, ki so podane na Henklovi spletni strani.

2. Zbiranje, uporaba in obdelava osebnih podatkov

Osebne podatke za namen obdelave in uporabe zbiramo samo v primeru, če se kot uporabnik naših spletnih strani prostovoljno odločite, da nam boste posredovali takšne podatke, ali nam zato dajete izrecno soglasje. V takšnih primerih se strinjate s predmetnimi pogoji uporabe.

Pri vašem obisku spletnih strani se določeni podatki avtomatsko shranijo na naših strežnikih za namen upravljanja sistema ali za vodenje statistike ali za varnostne kopije (backup). Ti podatki vključujejo naziv vašega ponudnika internetnih storitev, v nekaterih primerih IP-naslov, verzijo programske opreme vašega brskalnika, operacijski sistem vašega računalnika, ki se uporablja za dostop do naših spletnih strani, URL-naslov referenčne spletne strani (spletne strani, s katere ste dostopali do naših spletnih strani), spletne strani, ki jih obiščete, medtem ko ste na naši spletni strani. in event. iskane besede, ki ste jih vnesli, da bi našli našo spletno stran. Ti podatki lahko omogočajo določene zaključke o posameznih obiskovalcih naše spletne strani, vendar pa se v tem primeru ne izvaja obdelava osebnih podatkov. Uporaba takšnih podatkov je povsem anonimna. V primeru, če Henkel takšne podatke posreduje zunanjim ponudnikom storitev, z ustreznimi ukrepi zagotovimo, da se sprejmejo tehnični in organizacijski koraki, ki zagotavljajo, da se prenos podatkov izvede v skladu z zakonskimi določili varovanja osebnih podatkov.

Če nam osebne podatke posredujete prostovoljno, takšnih podatkov ne bomo uporabili, obdelali ali jih posredovali tretjim osebam v obsegu, ki presega zakonsko dovoljene okvire ali vaše soglasje. Poleg tega bomo vaše podatke posredovali samo, če smo k temu obvezani na osnovi uradnih zahtev ali sodnih nalogov.

Vse spremembe v tej Izjavi o varovanju osebnih podatkov bodo objavljene na tej spletni strani. Na ta način vam je omogočeno, da se lahko kadarkoli seznanite s tem, kakšne podatke shranjujemo, kako jih zbiramo in uporabljamo.

3. Varnost

Henkel bo vaše podatke varno shranil in v ta namen sprejel vse varnostne ukrepe za zaščito vaših podatkov pred izgubo, zlorabo ali nedovoljenim spreminjanjem. Pogodbeni partnerji družbe Henkel, ki imajo zaradi zagotavljanja servisnih storitev pravico dostopa do vaših podatkov v Henklovem imenu, so zavezani k varovanju teh podatkov in jih ne smejo uporabljati v druge namene. V nekaterih primerih bo potrebno, da bomo vaše zahteve posredovali povezanim podjetjem družbe Henkel. Tudi v teh primerih se bodo vaši podatki obravnavali zaupno.

4. Osebni podatki otrok

Henkel ne želi zbirati osebnih podatkov otrok, mlajših od 14 let. Henkel bo, če je to potrebno, na ustreznih mestih spletnih strani otroke posebej opozoril na to, da naj Henklu ne posredujejo osebnih podatkov. Če bi starši ali skrbniki ugotovili, da so nam otroci, za katere so odgovorni, kljub temu dali na razpolago osebne podatke, prosimo starše ali skrbnike, da se povežejo z nami (glejte točko 6 spodaj) in nam sporočijo, ali naj se ti podatki izbrišejo. Na osnovi tega bomo sprejeli vse potrebne ukrepe, da se ti podatki zbrišejo.

6. Zbiranje podatkov v marketinške namene in za optimizacijo (sistem za sledenje spletnih strani)

Na tej spletni strani se uporablja tehnologija za sledenje spletnih strani družbe Webtrekk GmbH, ki služi za zbiranje in shranjevanje podatkov v marketinške namene in za optimizacijo. Ti podatki predstavljajo osnovo za oblikovanje uporabniških profilov pod psevdonimom, prav tako se lahko v ta namen uporabijo piškotki.

Podatki, ki se pridobijo s sistemom za sledenje spletnih strani, se brez izrecnega soglasja uporabnikov ne bodo uporabili za osebno prepoznavanje uporabnikov te spletne strani in se ne bodo združili z osebnimi podatki imetnika psevdonima. Zbiranje in shranjevanje podatkov s tehnologijo Webtrekk GmbH lahko zavrnete, tako da kliknete na spodnjo povezavo:

Za izključitev sledenja spletne strani je spletna stran www.henkel.si namestila piškotek "opt-out".Velja trajno oziroma dokler ne izbrišete piškotka na brskalniku. Piškotek za navedeno spletno domeno se namesti na vseh brskalnikih in računalnikih. Zato morate – v primeru, če do naše spletne strani doma in v službi dostopate z različnimi brskalniki – funkcijo shranjevanja podatkov zavrniti na vseh računalnikih ali brskalnikih.

Dodatne informacije v zvezi s tehnologijo sledenja spletnih strani lahko najdete v Izjavi o varovanju podatkov našega ponudnika teh storitev: Webtrekk – Izjava o varovanju poslovnih podatkov

7. Vaše želje in zahteve / Pooblaščenec za varstvo podatkov

Shranjene podatke bo Henkel izbrisal po preteku zakonskega ali pogodbenega roka za shranjevanje podatkov ali če Henkel teh podatkov več ne potrebuje. V vsakem trenutku lahko zahtevate, da se podatki, ki se nanašajo na vas, izbrišejo. Prav tako imate pravico, da kadarkoli prekličete svoje soglasje, ki ste ga podali v zvezi z uporabo ali obdelavo osebnih podatkov. V takšnih primerih, ali če imate kakršnekoli druge želje v zvezi z vašimi osebnimi podatki, vas prosimo, da nam pošljete elektronsko pošto na naš e-naslov: henkel.slovenija@henkel.com. Prav tako vas prosimo, da se obrnete na nas, če želite izvedeti, ali smo zbrali kakšne vaše osebne podatke in kateri podatki so to bili (v primeru, da smo jih pridobili). Potrudili se bomo, da vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

8. Register zbirk osebnih podatkov

Nemški zvezni zakon o varstvu podatkov (BDSG) navaja v členu 4 g, da mora pooblaščenec za varstvo podatkov v skladu s členom 4 e na ustrezen način in v skladu z zakonskimi predpisi sporočiti naslednje informacije v zvezi z avtomatsko obdelavo podatkov:

(1) Naziv odgovorne pravne osebe: Henkel AG & Co. KGaA

(2) Družbeniki z neomejeno odgovornostjo / upravni odbor: Henkel Management AG

 • Hans Van Bylen (predsednik upravnega odbora)
 • Carsten Knobel
 • Jan-Dirk Auris
 • Jens-Martin Schwärzler
 • Bruno Piacenza
 • Kathrin Menges

Korporativni višji podpredsednik za obdelavo osebnih podatkov: Joachim Jaeckle

(3) Naslov odgovorne pravne osebe:40191 Düsseldorf, Nemčija

(4) Namen zbiranja, obdelave ali uporabe podatkov:

 • Podjetje se ukvarja s proizvodnjo in prodajo različnih kemičnih izdelkov, še posebno detergentov in čistil ter izdelkov za nego, osnovnih surovin, ki se uporabljajo za kemično in farmacevtsko industrijo, lepil in industrijskih kemikalij,
 • Izdelkov za nego telesa, kozmetičnih in farmacevtskih izdelkov,
 • Živil, embalaže,
 • Tehničnih aparatov in naprav, ter z
 • Nakupom in prodajo nepremičnin, vključno z upravljanjem zemljišč za agrarno in gozdarsko dejavnost.

Podjetje lahko kupi druga podjetja vseh vrst doma in v tujini, prav tako lahko pridobi delež v lastniški strukturi teh podjetij ter izvaja vse poslovne aktivnosti, ki so potrebne za opravljanje njegove glavne dejavnosti.

(5) Opis relevantnih skupin oseb in s tem povezani podatki ali kategorije podatkov:

Podatki o strankah, zaposlenih, upokojencih, sodelavcih povezanih podjetjih, sodelavcih tujih podjetij (podizvajalci), najeti delovni sili, prosilcih za zaposlitev, zunanjih izumiteljih oziroma dedičih, dobaviteljih ter ponudnikih storitev, zunanjih naročnikih, potrošnikih, prostovoljcih, ki se vključijo v študije o potrošnikih, obiskovalcih lokacije podjetja, investitorjih ter finančnih analitikih in delničarjih, če je to potrebno za izpolnjevanje namenov, določenih v točki 4.

(6) Prejemniki ali kategorije prejemnikov, ki se jim bodo posredovali podatki:

Javni organi ter zdravstvene blagajne in poklicno združenje, če je to določeno z ustreznimi zakonskimi določili, zunanji izvajalci del v skladu z 11. členom nemškega Zakona o varstvu podatkov (BDSG), zunanji ponudniki storitev, Društvo Henklovih upokojencev, povezana podjetja in interni oddelki za izpolnjevanje namenov, ki so določeni v točki 4.

(7) Zakonsko določeni roki za izbris podatkov:

Zakonodajalec je sprejel številna zakonska določila glede shranjevanja podatkov in s tem povezanih zakonskih rokov za izbris podatkov. Po preteku zakonsko določenih rokov bodo podatki izbrisani. Podatki, za katera takšna določila ne veljajo, bodo izbrisani, če več ne obstajajo nameni, ki so določeni v točki 4.

(8) Načrtovano posredovanje podatkov v tretje države:

V okviru globalnega HR sistema je treba osebne podatke dati na razpolago določenemu številu imenovanih vodstvenih menedžerjev. Z določenimi podjetji bodo v zvezi s tem sklenjene pogodbe o varovanju osebnih podatkov v skladu z zakonodajo, ki velja v Evropski uniji.

9. Uporaba vtičnikov za družbena omrežja

Na naši spletni strani so event. vključeni vtičniki (plugins) za socialna omrežja Facebook.com in Twitter. Te storitve ponujata podjetji Facebook Inc. in Twitter Inc. (poimenovana kot ponudnika storitev).

Družbeno omrežje Facebook upravlja družba Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA (Facebook). Seznam vtičnikov za socialno omrežje Facebook najdete na spletni strani: https://developers.facebook.com/docs/plugins

Socialno omrežje Twitter upravlja družba Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, ZDA. Seznam vtičnikov za socialno omrežje Twitter najdete na spletni strani: https://twitter.com/about/resources/buttons

Da bi povečali zaščito osebnih podatkov pri obisku naše spletne strani, so vtičniki (plugins) za socialna omrežja v našo spletno stran integrirani s tako imenovano rešitvijo ''2 klikov''. Takšen koncept zagotavlja, da se povezava s strežniki posameznega ponudnika (Facebook, Twitter) ob obisku naših spletnih strani, ki vsebujejo takšne vtičnike, ne vzpostavi avtomatsko. Aktivirajo se šele, ko jih kot uporabnik aktivirate in s tem podate svoje soglasje za prenos podatkov, tako da vaš brskalnik vzpostavi neposredno povezavo s strežniki določenega ponudnika. Vsebina vtičnika določenega ponudnika se nato posreduje neposredno do vašega brskalnika in se prikaže na zaslonu vašega računalnika.

S pomočjo vtičnikov dobi posamezni ponudnik informacijo o tem, do katere naše spletne strani ste dostopali. Če ste v času obiska naše spletne strani z vašim uporabniškim računom prijavljeni na facebooku ali twitterju, se lahko ponudnik seznani s tem, do katerih vsebin dostopate s svojim uporabniškim računom. V primeru interakcije z vtičniki, npr. če pritisnete gumb ''všeč mi je'' ali če oddate komentar, vaš brskalnik to informacijo posreduje do strežnikov določenega ponudnika, kjer se ta informacija shrani.

Dodatne informacije o zbiranju in uporabi podatkov na socialnih omrežjih Facebook ali Twitter ter o vaših pravicah in možnostih za varovanje zasebnosti lahko najdete na spletni strani določenega ponudnika (napotki za varovanje osebnih podatkov):

Facebook – napotki za varovanje osebnih podatkov: http://www.facebook.com/policy.php

Twitter – napotki za varovanje osebnih podatkov: https://twitter.com/privacy

Če ne dovolite, da bi Facebook ali Twitter obisk naših spletnih strani povezala z vašim uporabniškim računom teh ponudnikov, se morate pred obiskom naše spletne strani odjaviti na družbenih omrežjih Facebook ali Twitter.