Henkel v Sloveniji

Henklove lokacije po svetu in mednarodna kulturna obarvanost predstavljajo našo globalno prisotnost.

Spoznajte Henkel v Sloveniji!

18. maja 1990 je Henkel v Sloveniji ustanovil mešano družbo s takratno tovarno Zlatorog, ki je bila v državni lasti.

Leta 1997 je podjetje prešlo v 100-odstotno last koncerna Henkel in ustanovljeno je bilo podjetje Henkel Slovenija. Leta 2013 se je podjetje razdelilo na dve družbi. Proizvodnja je bila prenesena na novoustanovljeno podjetje Henkel Maribor, trženje in prodaja pa sta ostala pod okriljem podjetja Henkel Slovenija.

Henkel Maribor

Henkel Maribor je v okviru skupine Henkel Group ena najpomembnejših proizvodnih lokacij v oskrbovalni mreži za poslovni program Beauty Care. Nahaja se v osrčju Evrope, na severovzhodu Slovenije, v mestu Maribor, kjer se vsako leto proizvede in razpošlje več kot 250 milijonov izdelkov v vse dele sveta. Tovarna deluje z dobro uravnoteženim in raznolikim portfeljem, ki vključuje več kot 4.000 različnih kozmetičnih izdelkov za nego las, telesa, kože in ustno higieno. Henkel Maribor proizvaja izdelke mednarodnih blagovnih znamk, ki so znane po svoji kakovosti, strokovnosti in inovativnosti, kot so Schwarzkopf, Palette, Taft, Syoss, Fa, Barnängen in Nature Box.

Proizvodna lokacija letno proizvede več kot 250 milijonov izdelkov. Iz avtomatiziranega skladišča z zmogljivostjo 2.000 palet dnevno natovorijo več kot 50 tovornjakov, ki proizvedene izdelke odpeljejo v več kot 30 držav po vsem svetu, ter tako milijonom uporabnikov omogočajo, da skrbijo za nego, svežino, mladosten videz in lepoto.

Danes je Henkel Maribor, ki ga odlikujeta bogata tradicija in vlaganje v trajnostno rast, moderna in agilna proizvodna lokacija, ki je referenčna za celotno skupino Henkel Group v kategoriji velikih proizvodnih obratov. Ključ do uspeha Henkla Maribor je hitra odzivnost vseh 700 sodelavcev na spremembe ter njihova motiviranost in predanost kakovostnemu opravljanju dela, kar še dodatno vpliva na doseganje poslovne odličnosti. Njihovo delo v kompetenčnem centru in strokovno znanje na področju raziskav in razvoja, embalaže in mikrobiologije pomembno prispeva k uspešnosti podjetja.

Henkel Maribor gradi svoj poslovni uspeh na kakovosti postopkov, blagovnih znamk, tehnologije ter na zadovoljstvu svojih potrošnikov in sodelavcev. V 17 visokotehnoloških mešalnikih se vsako leto proizvede 45 tisoč ton kozmetike, ki se na 25 visoko avtomatiziranih polnilnih linijah polni v različno embalažo, na primer v lončke, posode in tube.

Henkel Slovenija

Henkel Slovenija je del mednarodnega koncerna Henkel, ki spada med najbolj inovativna podjetja na svetu. V podjetju zasledujejo filozofijo, da mora vsak nov izdelek prispevati k vsaj enemu izmed petih osrednjih področij trajnostnega razvoja: energija in podnebje, voda in odpadna voda, materiali in odpadni materiali, zdravje in varnost ter družbeni napredek.

Henkel Slovenija je družba, ki deluje lokalno in se ukvarja s prodajo in marketingom proizvodov za široko potrošnjo – Beauty Care, Pralna sredstva in čistila (Laundry & Home Care) ter Lepila in tehnologije (Adhesive Technologies). Z blagovnimi znamkami, kot so Persil, Schwarzkopf in Loctite, zaseda vodilne tržne položaje tako v segmentu potrošniških dobrin kot tudi na področju izdelkov za industrijsko uporabo.