3-erbild-webseite-1640x514px

TO JE Henkel Slovenija

Z ustvarjanjem dragocene zapuščine skozi več kot 145 let vsak dan stremimo k preoblikovanju in izboljšanju življenja. Danes in za prihodnje generacije. Z našimi inovativnimi in trajnostnimi blagovnimi znamkami ter tehnologijami v naših timih sodelavcev po vsem svetu.

Henkel zavzema vodilne položaje tako na področju industrije kot tudi potrošniškega blaga: Naš portfolio vključuje dobro znane izdelke za nego las, detergente za pranje perila, mehčalce ter lepila, tesnila in funkcionalne premaze.

Who We Are and What Drives Us

WE ARE PIONEERS AT HEART FOR THE GOOD OF GENERATIONS

Mountain

Naš smoter »Pioneers at heart for the good of generations« (Pionirji po srcu za dobrobit generacij) združuje tisto, za kar se zavzemamo in kako delamo, ter tvori osnovo za našo strategijo.

Pionirski duh ustanovitelja našega podjetja, Fritza Henkla, je tisto, kar nas še naprej razlikuje od drugih in kar združuje Henklove zaposlene po vsem svetu – ambicija in motivacija za skupno delo pri rešitvah jutrišnjega dne. Danes, vsak dan. Tega ne počnemo samo zase, temveč tudi za prihodnje generacije, saj z njimi delimo skupno odgovornost.

Henkel v Sloveniji

Henkel v Sloveniji ima sedež v Mariboru in je ena pomembnejših slovenskih industrijskih družb. Zaposluje več kot 670 sodelavk in sodelavcev.Henkel Maribor deluje znotraj poslovne enote Consumer Brands in je eno izmed petih proizvodnih podjetij v Evropi, medtem ko se Henkel Slovenija ukvarja s prodajo in marketingom proizvodov za široko potrošnjo vseh poslovnih enot.

Naše poslovne enote

HENKEL ADHESIVE TECHNO­LO­GIES

adhesive-foliage

Smo vodilni proizvajalec lepil, tesnilnih mas in funkcionalnih premazov na svetu – za industrijsko uporabo ter za potrošnike in obrtnike.

CONSUMER BRANDS

Abstract image representing the Henkel business Consumer Brand which represents Hair and Laundry & Home Care.

Consumer Brands je naša poslovna enota, ki pokriva blagovne znamke in izdelke na področju Pralnih sredstev in čistil ter Izdelkov za nego las. 

Raznolikost, pravičnost in vključevanje

Edinstvenost 51.000 zaposlenih je naša moč

V družbi Henkel verjamemo v moč edinstvenosti. Verjamemo v pravičnost in občutek pripadnosti za ljudi z vsemi njihovimi razlikami – v naši družbi in na našem delovnem mestu.

Raznolikost naših zaposlenih, njihovo poreklo, izkušnje, perspektive in spoštovanje vseh njihovih individualnih razlik so temelj naše konkurenčne prednosti. Prepričani smo, da je kultura podjetja, usmerjena v raznolikost, pravičnost in vključenost (DEI), ključno gonilo ustvarjalnosti ter inovativnosti. Naše doseganje odličnih rezultatov izhaja iz in je odvisna od naše zmožnosti, da DEI vključimo v kulturo podjetja in način poslovanja.

Trdno smo zavezani oblikovanju timov, ki ustrezajo potrebam trgov, na katerih delujemo, in strank, s katerimi sodelujemo, ter ki jih zaznamujejo različna kulturna ozadja, spretnosti in znanja. Raznolike ekipe spodbujajo inovativnost in nove načine reševanja problemov, vendar potrebujejo vključujočo kulturo in vodstvo, ki jim pomaga, da razvijejo svoj polni potencial.

Sylvie Nicol

Naši sodelavci naredijo razliko. Naša raznolika globalna ekipa in vključujoča kultura podjetja nam omogočata, da izkoristimo svojo ustvarjalnost in inovativno kulturo.