O NAS


Adhesive Technologies

Naša poslovna enota Lepila in tehnologije je vodilna na področju lepil, tesnil in funkcionalnih premazov – tako za industrijske stranke kot tudi za potrošnike in obrtnike. Kot strokovnjaki za industrijo in uporabo v proizvodnih panogah po vsem svetu tesno sodelujemo s svojimi strankami in partnerji, da bi ustvarili trajnostno vrednost za vse deležnike – z zaupanja vrednimi blagovnimi znamkami in visokoučinkovitimi rešitvami, ki temeljijo na edinstvenem tehnološkem portfelju.

10.790

milijonov EUR prodaje v letu 2023

50%

od skupne prodaje Henkla

49%

vseh zaposlenih družbe Henkel

> 100.000

industrijskih strank

> 800

industrijskih segmentov

NAŠE BLAGOVNE ZNAMKE TEHNOLOŠKE SKUPINE

Črno-bela fotografija, ki prikazuje vrtalnik z razpršeno hladilno vodo

Naš portfelj industrijskih izdelkov je globalno organiziran v pet blagovnih znamk tehnološke skupine: Loctite, Technomelt, Bonderite, Teroson in Aquence. Za potrošnike in obrtnike se v Sloveniji osredotočamo na štiri globalne blagovne znamke: Pritt, Loctite, Ceresit in Pattex.

NAŠA POSLOVNA PODROČJA

Nanos lepila na tiskano vezje s komponentami s strojem s štirimi iglami

Naša poslovna enota Lepila in tehnologije obsega štiri področja: avtomobilska in kovinska industrija, embalaža in potrošniško blago, elektronika in industrija ter obrtniki, gradbeniki in strokovnjaki.


Adhesive Technologies Automotive and Metals

Mobilnost in elektronika

V poslovnem segmentu mobilnosti in elektronike našim mednarodnim strankam zagotavljamo rešitve po meri in specializirane tehnične storitve v sektorju avtomobilskih, elektronskih in industrijskih komponent. Za stranke dosegamo konkurenčno prednost na stičišču sektorja tehnologije, polprevodnikov, avtomobilskih in industrijskih komponent. Z našo edinstveno paleto tehnologij ter tržnim znanjem in izkušnjami obravnavamo svetovne trende, kot so elektrifikacija, povezljivost, avtonomna vožnja in defosilizacija industrije.

Poštar v eni roki drži kuverto, v drugi pa majhen paket; v ozadju je bel kombi

Embalaža in potrošniško blago

V poslovnem segmentu Embalaža in potrošniško blago ponujamo inovativne rešitve za proizvajalce potrošniškega blaga in blaga blagovnih znamk ter za embalažno industrijo po vsem svetu. Dodajamo vrednost blagovnim znamkam in ponudbam za stranke z visoko zmogljivimi rešitvami, ki temeljijo na močnih in trajnih odnosih, ki temeljijo na zaupanju. Z našo edinstveno paleto tehnologij ter tržnim znanjem in izkušnjami naslavljamo globalne potrošniške trende, kot so trajnost, spodbujanje krožnega gospodarstva in zagotavljanje najvišje ravni varnosti hrane.


Adhesive Technologies Craftsmen, Construction and Professional

Obrtniki, gradbeniki in strokovnjaki

V poslovnem segmentu Obrtniki, gradbeniki in strokovnjaki dejavnosti zagotavljamo visoko zmogljive rešitve za potrošnike in obrtnike ter strokovnjake v gradbeništvu, proizvodnji in vzdrževanju v več kot 800 industrijskih segmentih. Uvajamo inovacije v obliki transformativnih izdelkov in rešitev za naše stranke prek močnih globalnih platform blagovnih znamk. Obravnavamo tudi svetovne tehnološke trende, kot so trajnostna gradnja, izboljšave doma, pametna proizvodnja in prediktivno vzdrževanje.