Moški s knjigo, naslonjen na drevo

TRAJNOSTNI RAZVOJ

Vrednote družbe Henkel odražajo našo zavezanost k vodilnemu položaju na področju trajnostnega razvoja. Kot vodilno podjetje si prizadevamo uvesti nove rešitve za trajnostni razvoj, obenem pa še naprej odgovorno oblikovati naše poslovno delovanje in povečevati naš ekonomski uspeh.

Naša strategija

Naša strategija trajnostnega razvoja sledi našemu namenu: »Pioneers at heart for the good of generations« (Pionirji po srcu za dobrobit generacij). S pionirskim duhom, znanjem, izdelki in tehnologijami želimo vsak dan obogatiti ter izboljšati kakovost življenja milijard ljudi in oblikovati uspešno prihodnost za naslednje generacije.

Trajnostni razvoj je tako osrednji element naše vizije prihodnosti. Želimo aktivno spodbujati preobrazbo v trajnostno gospodarstvo in družbo, pomagati varovati ter obnavljati naravo, prispevati k močnim skupnostim in krepiti zaupanje naših deležnikov.

Naš načrt trajnostnih ciljev 2030+ določa naše dolgoročne ambicije v treh razsežnostih: regenerativni planet, uspešne skupnosti in zaupanja vreden partner ter je povezan z našo veliko željo doseči "preobrazbeni učinek za dobrobit generacij".

TRANSFORMATIONAL IMPACT FOR THE GOOD OF GENERATIONS

Trajnostni razvoj v Sloveniji

Močna zavezanost družbe Henkel v Sloveniji

Kot globalno podjetje je Henkel v Sloveniji zavezan k vodilnemu položaju na področju trajnostnega razvoja.
Vsakodnevno se ne glede na svoje poslovne aktivnosti osredotočamo na ohranjanje ravnovesja med gospodarsko uspešnostjo, varstvom okolja in družbeno odgovornostjo. Na lokalni ravni izvajamo globalno strategijo trajnostnega razvoja v vseh dejavnostih družbe vzdolž celotne vrednostne verige – od proizvodnje do sodelovanja s strankami ter podpore lokalnim dobrodelnim organizacijam in vključevanja zaposlenih.

Sylvie Nicol

   

Na prihodnost smo dobro pripravljeni: Trajnostni razvoj je globoko zasidran v naši poslovni strategiji in živ v našem namenu. To je temelj za nadaljevanje naše trajnostne preobrazbe!

maxresdefault

Naši dosežki v letu 2023

Naša strategija trajnostnega razvoja se osredotoča na uresničevanje ciljev s konkretnimi ukrepi in projekti za doseganje praktičnega napredka. V nadaljevanju so navedeni izbrani dosežki v letu 2023:

Sodelovanje in partnerstva