Trajnostni razvoj

Kot vodilno podjetje na področju trajnostnega razvoja želimo kot prvi ustvariti nove trajnostne rešitve, hkrati pa še naprej oblikovati poslovno odgovornost in povečati gospodarsko uspešnost. Ta ambicija združuje vse dejavnosti naše družbe – po celotni vrednostni verigi.

Korporativno državljanstvo

Trajnostni razvoj v Sloveniji

Močna zavezanost družbe Henkel v Sloveniji

Kot globalno podjetje je Henkel v Sloveniji zavezan k vodilnemu položaju na področju trajnostnega razvoja.

Strategija

Naša strategija trajnostnega razvoja

Ustvarjati več vrednosti skozi naše poslovne aktivnosti, hkrati pa oklestiti naš okoljski odtis – to je naš cilj za 2030.

Henkel ima že več kot 140 let vizionarski pristop pri spodbujanju okoljskega in socialnega napredka. Zavedamo se potencialnega vpliva, ki ga prinaša razvoj trajnostnih inovacij, saj naše izdelke in tehnologije vsak dan uporablja na milijone ljudi po vsem svetu. Okoljske in socialne kriterije smo zato vključili v naš proces inovacij, pri čemer k trajnostnemu razvoju prispevajo vsi novi izdelki ali formule, ki jih predstavimo na tržišču.

Poleg osredotočenosti na inovacije smo si kot del celostne strategije trajnostnega razvoja zastavili ambiciozne cilje. Tak pristop zagotavlja skupno razumevanje naše usmeritve z vključevanjem trajnostnega razvoja v vsakodnevno delo naših zaposlenih po vsem svetu. Obenem spodbuja napredek v smeri izboljšanja trajnostnega razvoja in poslovne uspešnosti – ker verjamemo, da sta ta vidika tesno povezana. Skupaj z našimi partnerji spodbujamo trajnostni razvoj v celotni vrednostni verigi.

Trajnostni razvoj v Sloveniji

Močna zavezanost družbe Henkel v Sloveniji

Kot globalno podjetje je Henkel v Sloveniji zavezan k vodilnemu položaju na področju trajnostnega razvoja.
Vsakodnevno se ne glede na svoje poslovne aktivnosti osredotočamo na ohranjanje ravnovesja med gospodarsko uspešnostjo, varstvom okolja in družbeno odgovornostjo. Na lokalni ravni izvajamo globalno strategijo trajnostnega razvoja v vseh dejavnostih družbe vzdolž celotne vrednostne verige – od proizvodnje do sodelovanja s strankami ter podpore lokalnim dobrodelnim organizacijam in vključevanja zaposlenih.

Naš pristop k trajnostnemu razvoju


Korporativno zaveza

Ključne številke

Sodelovanje in partnerstva