To jeHenkel Slovenija

3-erbild-webseite-1640x514px

Z ustvarjanjem dragocene zapuščine skozi več kot 145 let vsak dan stremimo k preoblikovanju in izboljšanju življenja. Danes in za prihodnje generacije. Z našimi inovativnimi in trajnostnimi blagovnimi znamkami ter tehnologijami v naših timih sodelavcev po vsem svetu.

Henkel zavzema vodilne položaje tako na področju industrije kot tudi potrošniškega blaga: Naš portfolio vključuje dobro znane izdelke za nego las, detergente za pranje perila, mehčalce ter lepila, tesnila in funkcionalne premaze.

Who We Are and What Drives Us

WE AREPIONEERS AT HEARTFOR THE GOOD OF GENERATIONS

Mountain

Naš smoter »Pioneers at heart for the good of generations« (Pionirji po srcu za dobrobit generacij) združuje tisto, za kar se zavzemamo in kako delamo, ter tvori osnovo za našo strategijo.

Pionirski duh ustanovitelja našega podjetja, Fritza Henkla, je tisto, kar nas še naprej razlikuje od drugih in kar združuje Henklove zaposlene po vsem svetu – ambicija in motivacija za skupno delo pri rešitvah jutrišnjega dne. Danes, vsak dan. Tega ne počnemo samo zase, temveč tudi za prihodnje generacije, saj z njimi delimo skupno odgovornost.

Henkel v Sloveniji

Henkel v Sloveniji ima sedež v Mariboru in je ena pomembnejših slovenskih industrijskih družb. Zaposluje več kot 670 sodelavk in sodelavcev.Henkel Maribor deluje znotraj poslovne enote Henkel Consumer Brands in je eno izmed petih proizvodnih podjetij v Evropi, medtem ko se Henkel Slovenija ukvarja s prodajo in marketingom proizvodov za široko potrošnjo vseh poslovnih enot.

Naše poslovne enote

HenkelAdhesiveTechno­lo­gies

adhesive-foliage

Smo vodilni proizvajalec lepil, tesnilnih mas in funkcionalnih premazov na svetu – za industrijsko uporabo ter za potrošnike in obrtnike.

Henkel Consumer Brands

Henkel Consumer Brands Stage Visual

Henkel Consumer Brands je naša poslovna enota, ki pokriva blagovne znamke in izdelke na področju Pralnih sredstev in čistil ter Izdelkov za nego las. 

Raznolikost, pravičnost in vključevanje

Pri Henklu spodbujamo holistični pristop raznolikosti in vključevanja. Raznolikost naših zaposlenih in njihovo kulturno ozadje, izkušnje, talenti, znanje, kreativnost in spoštovanje njihovih individualnih razlik so temelj naše konkurenčne prednosti. Henkel je globalno podjetje, ki zaposluje ljudi 120 različnih narodnosti v skoraj 80 državah. Približno 85 odstotkov naših zaposlenih dela zunaj Nemčije, od tega več kot polovica na novonastalih trgih. Verjamemo, da je kultura podjetja, ki v ospredje postavlja raznolikost in vključevanje, ključnega pomena pri spodbujanju kreativnosti, inovativnosti in izumov. Naša sposobnost doseganja odličnih rezultatov je odvisna od naše sposobnosti sprejemanja raznolikosti in vključevanja v našo poslovno kulturo in obenem naš način poslovanja.

Močno smo predani ustvarjanju ekip z različnimi spretnostmi in znanji iz raznolikih kulturnih okolij, ki ustrezajo potrebam trgov, na katerih delujemo in strankam, s katerimi sodelujemo. Prepričani smo, da raznolike ekipe spodbujajo inovacije in nove načine reševanja problemov; kljub temu pa potrebujejo vključujočo kulturo in vodstvo, ki jim bosta omogočila zasijati v najboljši luči.

Preberite več o tem, kako sta raznolikost in vključevanje integrirana v Henklovo globalno korporativno kulturo (v angleškem jeziku)

Nalaganje podatkov (v angleščini)

Teaser Annual Report 2020

Letno poročilo 2021 (v angleščini)

Quarterly Statement Q3 2022

Poročilo za tretje četrtletje 2022

Teaser Sustainability Report 2020

Poročilo o trajnostnem razvoju 2021 (v angleščini)

Kodeksi in standardi

code-of-conduct-en-SI.pdfPreviewImage

Kodeks obnašanja

Naš kodeks obnašanja vsebuje pomembne smernice za obnašanje

code-of-corporate-sustainability-en-de.pdfPreviewImage (1)

Kodeks korporativnega trajnostnega razvoja

public-affairs-standard-en-COM.pdfPreviewImage (3)

Standard za upravljanje javnih zadev

Zastopanje interesov v javnih zadevah