Prijava in izbor v družbi Henkel

Imate vprašanja o postopku prijave? Tukaj boste našli odgovore! Pri postopkih prijave in izbora uporabljamo standardizirana merila – objektivno in pošteno.

Različni portreti zaposlenih Henkla so zbrani v kolažu

Iščemo posameznike, ki se odlikujejo v sposobnostih na naslednjih področjih:

Iščemo sodelavce z enako vizijo in enakimi vrednotami. Iščemo predvsem posameznike, ki se odlikujejo v sposobnostih na naslednjih področjih:

 • Iniciativnost in odločnost pri doseganju ciljev
 • Odločnost in prevzemanje tveganja
 • Spodbujanje sprememb in inovacij
 • Predvidevanje in presoja
 • Prepričljivost in vpliv na druge
 • Mentorstvo in razvoj sodelavcev (delovna mesta z odgovornostjo za zaposlene)

Vaša prijava v družbi Henkel

Hitro želimo sprejeti pravo odločitev, zato je na voljo le prijava prek spleta. Prijava prek spleta nudi številne prednosti in občutno pospeši celotni postopek.


Naši zaposleni z lastno učinkovitostjo prispevajo k uspehu podjetja. Cenimo znanje in izkušnje ter spodbujamo kompetenten pristop k delu. Iščemo sodelavce, ki navdihujejo s svojim talentom in strastjo. Se najdete v tem opisu? Potem se prijavite zdaj in spoznajmo se v postopku prijave ter izbora. Na voljo smo za vsa vprašanja, ki se vam porodijo, in si želimo odprte ter enakopravne komunikacije. Da bi vas čim hitreje spoznali, trenutno sprejemamo samo prijave prek spleta. Več o korakih, ki jih boste morali opraviti, najdete tukaj.

YouTube Thumbnail How to apply at Henkel: A step-by-step guide (Thumbnail)


Za študente: Prijava na pripravništvo

Prijavite se zdaj


Za začetnike, strokovnjake in vodstveni kader: Prijava za redno zaposlitev

Prijavite se zdaj

Uspešna zaposlitev v družbi Henkel

Želimo, da veste, kaj lahko pričakujete in kako je vaša prijava lahko uspešna. Prav zato smo za vas zbrali nekaj nasvetov in priporočil.

V življenjepisu z dodatnimi alinejami predstavite pomembne korake svojega življenja in svoje kariere. Na ta način lahko pokažete svoje delovne izkušnje, področja dejavnosti in odgovornosti. Splošno pravilo: Življenjepis naj obsega največ dve strani. Skrajšajte besedilo tako, da kritično presodite, katere informacije o sebi želite posredovati. Dodatna tretja stran z nadaljnjimi osebnimi podatki ni potrebna. Priporočamo tudi, da vključite naslovno stran z imenom, naslovom in fotografijo.

Nekaterih informacij, kot so poklic staršev in vaša verska prepričanja, ni treba navajati. Pri tem naj omenimo, da je v Nemčiji zaželeno v prijavo vključiti tudi fotografijo. Pretekla pripravništva in delovna mesta s krajšim delovnim časom navedite le, če so povezana z delovnim mestom, za katero se prijavljate.

Manjkajoča osrednja tema
Življenjepisu dodajte osrednjo temo. Opišite svojo poklicno pot jasno in brez kakršnih koli vrzeli. Kritično preverite, ali so honorarna dela in dodatne kvalifikacije skladni z zahtevami delovnega mesta.

Brez bistva
Poleg strukture je pomembno tudi bistvo. Opišite posamezne korake svoje kariere z nekaj alinejami, ki pojasnjujejo vaše naloge in odgovornosti. Pogosto, zlasti v tujini, naziv delovnega mesta ne zagotavlja jasnega pojasnila, za katero področje dela gre.

Pretiravanje ali laganje
Upoštevanje zahtev v opisu delovnega mesta ne pomeni, da lahko pretiravate ali celo lažete. To bomo zagotovo ugotovili in v najslabšem primeru gre lahko za resen prekršek.

Neustrezna predstavitev
Strukturirajte svoj življenjepis in zelo jasno predstavite svoje sposobnosti. Življenjepis naj ne bo daljši od dveh strani, izberite pa berljivo pisavo in velikost besedila vsaj 11.

Preveč podrobnosti
Pomembno je, da navedete svojo višjo izobrazbo. Ne sprašujemo po podrobnostih o vaših starših, sorojencih in sorodnikih ali o vašem državljanstvu. Prav tako nas ne zanima morebitno članstvo v političnih strankah ali vaša veroizpoved.

Fotografija v prijavi je namenjena prvemu vtisu. Če želite posredovati vtis, da ste odprta in profesionalna oseba, potem fotografije s počitnic ali v kabini za fotografiranje niso prava izbira. Fotografija prav tako ne sme biti starejša od dveh let.

Najbolje je, da fotografija odraža vaš značaj ter predstavlja vašo karizmo in osebnost. Če veste, kaj želite povedati o sebi, lahko za to uporabite oblačila, govorico telesa in splošno estetiko ter na ta način podprete svojo prijavo.

Pomembno je, da izberete oblačila, ki so primerna za vaš poklic in se v njih počutite udobno. Izberete lahko kateri koli format in podrobnosti fotografije. V najboljšem primeru je velikost fotografije 6 cm × 4,5 cm. Izogibajte se posnetkom celega telesa in prevelikim fotografijam.

Nasveti za prijavo

Do uspeha z natančnostjo
Skrbno pripravite svoje dokumente in pazite na napake pri črkovanju. 

Bodite zanesljivi
Uporabite resen e-poštni naslov v obliki ime.priimek@ponudnik.com. 

Zadeva e-sporočila je pomembna
Vedno navedite referenčno številko in naziv delovnega mesta. 

Upoštevajte velikost naložene datoteke
Na naš zaposlitveni portal lahko naložite datoteke v velikosti do 5 MB. Velikost dokumentov lahko prilagodite tako, da zmanjšate ločljivost. 

Bodite organizirani
Vse dokumente združite v eno datoteko formata PDF v naslednjem vrstnem redu: motivacijsko pismo, življenjepis in dodatni dokumenti (reference, poverilnice in potrdila). 

Predanost se izplača
Napišite in oblikujte svoje motivacijsko pismo tako, da bo edinstveno. Izkušeni zaposleni na oddelku za upravljanje človeških virov zlahka prepoznajo kopirane in pogosto uporabljene stavke.

Najprej preverite, nato pošljite
Pred pošiljanjem zelo temeljito preverite svojo spletno prijavo in dokumente.

Sprejemanje klica v neprimernem trenutku
Izberite mirno okolje. Če ste na poti, pokličite nazaj pozneje. 

Prekinjanje sogovornika med pogovorom
Ne prekinjajte sogovornika, vedno bodite spoštljivi in dovolite drugi osebi, da dokonča poved. 

Prehitro govorjenje
Vzemite si čas, tudi če ste živčni, govorite jasno in počasi. 

Nepoznavanje dokumentov
Pričakujemo, da boste imeli dober pregled nad svojimi prijavnimi dokumenti in izjavami, ki ste jih navedli v prijavi.

Brez vprašanj
Postavljajte vprašanja in pokažite zanimanje.

Bodite organizirani

 • Je termin potrjen?
 • So oblačila izbrana in pripravljena?
 • Je pot načrtovana z nekaj dodatnega časa?
 • Ste si zapomnili ime kontaktne osebe?
 • Ste si zapisali ali shranili telefonsko številko kontaktne osebe?

Pripravite vsebino

 • Poznate svoje prijavne dokumente?
 • Ste zbrali informacije o podjetju?
 • Poznate svoje prednosti in slabosti?
 • Imate pripravljena vprašanja?
 • Ste si zapisali vprašanja?

Na razgovoru bodite prepričljivi

 • Bodite spoštljivi in samozavestni!
 • Odprta govorica telesa!
 • Govorite glasno in jasno!
 • Pazljivo poslušajte! Izogibajte se monologom!
 • Ne prekinjajte sogovornika med razgovorom!

Dodatne informacije

Naš seznam pogostih vprašanj in odgovorov vam lahko pomaga pri nadaljnjih vprašanjih. Prijavite se na spletu prek našega zaposlitvenega portala. Našli boste vsa trenutna prosta delovna mesta in zaposlitvene ponudbe po vsem svetu. Imate dodatna vprašanja? Prosimo, uporabite naš kontaktni obrazec.

Izvedite več o svoji prihodnosti v Henklu

Obrazi različnih Henklovih zaposlenih. Gledajo samozavestno in se nasmehnejo.

Upajmo si pustiti pečat skupaj.

Kariera pri nas pomeni rast v živahni in raznoliki kulturi zaupanja in pripadnosti ter uresničevanje vaših idej.
Si upate pustiti pečat? Pogovorimo se