Vprašanja in odgovori

Zaposlitvene priložnosti pri Henklu

»Duh družbe Henkel«

Nekateri pravijo, da je pomembno sodelovati. Vendar pa si v družbi Henkel prizadevamo za zmago. Pri tem so pomembni dodatna motivacija, ambicija in strast, ki so skupni za vsakega od naših zaposlenih po vsem svetu. Vidite jih v vsaki poslovni enoti, na vsakem delovnem mestu in vsaki ravni podjetja.

Uspeh družbe Henkel temelji na ljudeh, ki so odprti za nove izkušnje – na ljudeh s podjetniškim duhom, ki po svetu iščejo nove ideje za naše inovativne blagovne znamke in vodilne tehnologije.

Zaposlene pri družbi Henkel po vsem svetu združuje ena ideja: Smo ena ekipa. To je »duh družbe Henkel«.

Smo pritegnili vašo pozornost in bi radi izvedeli več?
Stopite v stik z nami – osebno na enem izmed naših dogodkov ali pa se na spletu prijavite še danes: www.henkel.si/jobs.

Aktualna prosta delovna mesta najdete na našem spletnem mestu v razdelku »Careers« -> »Find job offers« (Kariera -> Ponudbe delovnih mest).
Oglejte si zanimive karierne priložnosti in se prijavite prek www.henkel.si/jobs.

Vsa trenutna prosta delovna mesta pri družbi Henkel najdete na spletni strani www.henkel.si/jobs.

Preprosto izpolnite delovni profil na zaposlitvenem portalu. In aktivirajte možnost »job agent« (obveščanje o zaposlitvi). Glede na vaš profil boste obveščeni o prihodnjih zaposlitvenih priložnostih. Želimo vam veliko sreče. (Informacije v angleščini)
 

Postopek prijave

YouTube Thumbnail How to apply at Henkel: A step-by-step guide (Thumbnail)

Ker je naš postopek prijave standardiziran, kandidatom priporočamo, da izpolnijo svoj profil na spletni strani www.henkel.si/career.

Če opazite delovno mesto, za katero se zanimate in ste zanj usposobljeni, se preprosto prijavite kar prek spleta. Tako preprosto je! Želimo vam veliko sreče.

Najpomembnejši so vaš življenjepis in potrdila oziroma certifikati. Naš spletni sistem za prijavo vam omogoča, da ustvarite svoj edinstven profil, da nam pokažete, da ste popoln kandidat za naša prosta delovna mesta.

Vse potrebne dokumente za prijavo (npr. poročila o pripravništvu, diplomo, akademsko zgodovino) nam pošljite kot digitalne datoteke v formatu PDF.

Da – preprosto izpolnite svoj profil v našem spletnem prijavnem sistemu. Ko je vaš spletni profil dokončan, se lahko prijavite na več delovnih mest.

Vašo prijavo bo obdelal oddelek za zaposlovanje, zato ni neposredne osebe za stik. Če osebe za stik ni, uporabite splošen nagovor, na primer: »Spoštovani« ali »Spoštovani gospod / spoštovana gospa«.

Da, prosim. Ker je Henkel mednarodna družba, boste sodelovali s kolegi z vsega sveta in angleški jezik je uradni jezik podjetja. Na splošno velja pravilo: Prijavo napišite v istem jeziku, v katerem je tudi oglas za zaposlitev.

Da. Vsa prosta delovna mesta v našem spletnem sistemu za prijavo so še vedno na voljo in jih odstranimo šele, ko so zapolnjena. Pripravništva so na voljo vsako leto, zato bodo prosta mesta objavljena ves čas. Naj vas ne skrbi glede datuma objave.

Naš oddelek za zaposlovanje vam bo pomagal pri vseh zahtevah v zvezi z vašo prijavo. Z oddelkom stopite v stik tukaj.

Če imate kakršna koli tehnična vprašanja ali vprašanja glede postopka spletne prijave, kliknite tukaj.

Lahko se razlikuje glede na profil delovnega mesta. Običajno med začetno prijavo in zaposlitvijo mine samo nekaj tednov. Za pripravništvo se prijavite od štiri do šest mesecev vnaprej. Tukaj lahko preberete več o postopkih prijave in izbire pri družbi Henkel.

Vsako delovno mesto, ki je na voljo pri Henklu, je edinstveno in iskanje pravega kandidata je zelo pomembno za kandidata, ki ga zaposlimo, ter tudi za družbo Henkel. Poskrbeti želimo, da bosta kandidat in družba primerna izbira drug za drugega. Kandidatom bomo skozi celotni postopek nudili povratne informacije.

Vajeništvo

Vsi, ki se zanimajo za vajeništvo ali integrirani študij ob delu, se lahko prijavijo na spletu. Postopek je hiter in vam omogoča prihranek časa in denarja.

Če se izobražujete v okviru središča za usposabljanje ali v okviru prakse, boste deležni usposabljanja 7,5 ure na dan. Če obiskujete poklicno fakulteto ali univerzitetni študijski program, bo delovni čas odvisen od vašega urnika.

Da, pri družbi Henkel je na voljo tudi pripravništvo za učence, vendar pa je število mest omejeno. Vse ponudbe za pripravništvo lahko najdete na zaposlitvenem portalu – prosimo, da se prijavite prek spleta.

Pripravništvo

Datumi za pripravništvo so fleksibilni in niso vezani na urnik vašega semestra. Prijavite se vsaj od štiri do šest mesecev prej, saj so prosta mesta hitro zasedena.

Pripravništva so na voljo na področju komercialnih, kemijskih in tehnoloških poslovnih enot.

Pripravništva nudimo na naslednjih področjih:

 • trženje, prodaja, tržne raziskave,
 • nabava, logistika, upravljanje dobavne verige,
 • finance, računovodstvo, nadzor,
 • človeški viri, korporativne komunikacije, informacijska tehnologija in pravo,
 • razvoj izdelkov, raziskave in analitika, embalaža.

Če želite najti seznam naših trenutnih prostih delovnih mest, si oglejte spletno stran Zaposlitev in prijava ali iskalnik zaposlitve na Facebook strani Henkel Careers

Prosimo, prijavite se vsaj štiri do šest mesecev pred načrtovanim pripravništvom, saj so mesta hitro zasedena.
 

Da, lahko. Za spodbujanje idej, navdiha in motivacijo pri pripravi uspešne diplomske naloge ni boljšega kot delo v praksi, še posebno pri odličnem podjetju, kot je Henkel. Upoštevajte, da na splošno ne ponujamo izrecnih tem za diplomske naloge, zato vas prosimo, da nam sami posredujete konkretne predloge. Veliko kandidatov za diplomsko nalogo je že opravilo pripravništvo pri družbi Henkel.

Neposredna zaposlitev

Pri Henklu ponujamo raznolike karierne priložnosti. Trenutno ponujena prosta delovna mesta si lahko ogledate na našem spletnem mestu ali prek iskalnika zaposlitev Henkel Careers na naši Facebook strani
Ne bo vam žal!

Družba Henkel diplomantom ponuja številne priložnosti za začetek profesionalne kariere – vključene so mednarodne perspektive in kroženje na delovnih mestih.

Družba Henkel ponuja posebne programe pripravništva glede na regijo in funkcijo:

 • 24-mesečni program za pripravnike na področju interne revizije podjetja v Nemčiji.
 • Program za uvajanje talentov na oddelek trženja in prodaje v okviru naše poslovne enote Beauty Care.

Običajno diplomanti začnejo z neposredno zaposlitvijo pri družbi Henkel – kar ima številne prednosti, kot so:

 • odgovornost že od prvega dne,
 • celovita praksa in mentorstvo neposrednega nadzornika,
 • program prilagojenega usposabljanja in razvoja,
 • pogosto šest mesecev na drugem delovnem mestu – v prvih dveh letih.

Upravljanje talentov temelji na naši filozofiji »trikrat dve« – ta talentom omogoča delo v vsaj dveh različnih vlogah, na dveh različnih poslovnih področjih in v dveh različnih državah. Ozadje te filozofije je prepričanje, da je opravljanje dela v različnih vlogah, poslovnih enotah in funkcijah koristno za vaš osebni razvoj in izboljša vaše razumevanje Henkla kot globalne družbe.

Izvedite več o svoji prihodnosti v Henklu

Obrazi različnih Henklovih zaposlenih. Gledajo samozavestno in se nasmehnejo.

Upajmo si pustiti pečat skupaj.

Kariera pri nas pomeni rast v živahni in raznoliki kulturi zaupanja in pripadnosti ter uresničevanje vaših idej.
Si upate pustiti pečat? Pogovorimo se