Henkel v Sloveniji

Henklove lokacije po svetu in mednarodna kulturna obarvanost predstavljajo našo globalno prisotnost.

Spoznajte Henkel v Sloveniji!

18. maja 1990 je Henkel v Sloveniji ustanovil mešano družbo s takratno tovarno Zlatorog, ki je bila v državni lasti.

Leta 1997 je podjetje prešlo v 100-odstotno last koncerna Henkel in ustanovljeno je bilo podjetje Henkel Slovenija. Leta 2013 je bilo podjetje razdeljeno na dve družbi. Proizvodnja je bila prenesena na novoustanovljeno podjetje Henkel Maribor, trženje in prodaja pa sta ostala pod okriljem podjetja Henkel Slovenija.

Henkel Maribor

Henkel Maribor je v okviru skupine Henkel Group ena najpomembnejših proizvodnih lokacij v oskrbovalni mreži za poslovni program Henkel Consumer Brands. Nahaja se v osrčju Evrope, na severovzhodu Slovenije, v mestu Maribor, kjer se vsako leto proizvede in razpošlje več kot 260 milijonov izdelkov v vse dele sveta. Tovarna deluje z dobro uravnoteženim in raznolikim portfeljem, ki vključuje več kot 3.500 različnih izdelkov za barvanje in nego las ter nego telesa. Henkel Maribor proizvaja izdelke mednarodnih blagovnih znamk, ki so znane po svoji kakovosti, strokovnosti in inovativnosti, kot so Schwarzkopf, Palette, Taft, Syoss, Live, Brillance, Gliss, Schauma in Schwarzkopf Professional.

Proizvodna lokacija letno proizvede več kot 260 milijonov izdelkov. Iz hitropretočnega skladišča z zmogljivostjo 1.000 palet dnevno natovorijo več kot 25 tovornjakov, ki proizvedene izdelke odpeljejo v več kot 30 držav po vsem svetu (od tega neposredno v približno 20 držav), ter tako milijonom uporabnikov omogočajo, da skrbijo za nego, svežino, mladosten videz in lepoto.

Danes je Henkel Maribor, ki ga odlikujeta bogata tradicija in vlaganje v trajnostno rast, sodobna in agilna proizvodna lokacija, ki je referenčna za celotno skupino Henkel Group v kategoriji velikih proizvodnih obratov. Ključ do uspeha Henkla Maribor so hitra odzivnost vseh 650 sodelavcev na spremembe ter njihova motiviranost in predanost kakovostnemu opravljanju dela, kar še dodatno vpliva na doseganje poslovne odličnosti. Njihovo delo v kompetenčnem centru in strokovno znanje na področju raziskav in razvoja, embalaže ter mikrobiologije pomembno prispevata k uspešnosti podjetja.

Henkel Maribor gradi svoj poslovni uspeh na kakovosti postopkov, blagovnih znamk in tehnologije ter na zadovoljstvu svojih potrošnikov in sodelavcev. V 17 visokotehnoloških mešalnikih je vsako leto proizvedenih 30 tisoč ton izdelkov, ki se na 24 visokoavtomatiziranih polnilnih linijah polnijo v različno embalažo, na primer v tube, plastenke in lončke.

Henkel v Sloveniji ima sedež v Mariboru in je ena pomembnejših slovenskih industrijskih družb. Zaposluje več kot 650 sodelavk in sodelavcev. Henkel Maribor deluje znotraj poslovne enote Consumer Brands in je eno izmed petih proizvodnih podjetij v Evropi, medtem ko se Henkel Slovenija ukvarja s prodajo in trženjem proizvodov za široko potrošnjo vseh poslovnih enot.

Henkel Slovenija

Henkel Slovenija je del mednarodnega koncerna Henkel, ki spada med najbolj inovativna podjetja na svetu. V podjetju zasledujejo filozofijo, da mora vsak nov izdelek prispevati k vsaj enemu izmed petih osrednjih področij trajnostnega razvoja: energija in podnebje, voda in odpadna voda, materiali in odpadni materiali, zdravje in varnost ter družbeni napredek.

Henkel Slovenija je družba, ki deluje lokalno in se ukvarja s prodajo in trženjem proizvodov za široko potrošnjo – Henkel Consumer Brands ter Lepila in tehnologije (Adhesive Technologies). Z blagovnimi znamkami, kot so Persil, Schwarzkopf in Loctite, zaseda vodilne tržne položaje tako v segmentu potrošniškega blaga kot tudi na področju izdelkov za industrijsko uporabo.