NAŠI ZAPOSLENI

Skupina različnih mladih ljudi, ki stojijo v krogu, vsak od njih pa ima eno roko na sredini

Naš smoter »Pioneers at heart for the good of generations« je tisto, kar nas vse v družbi Henkel združuje. S svojim pionirskim duhom, znanjem, izdelki in tehnologijami želimo vsak dan obogatiti in izboljšati na milijarde življenj ter oblikovati uspešno prihodnost za prihodnje generacije.


Naši zaposleni so tisti, ki naredijo razliko. S svojo predanostjo, spretnostmi in znanjem uresničujejo našo trajnostno strategijo. Zato želimo spodbujati zavezanost trajnosti naših zaposlenih.

Sustainability at Heart

Leta 2022 smo obstoječe možnosti usposabljanja razširili na celostni program sodelovanja. Program Sustainability at Heart (Trajnost v srcu) nadgrajuje naš program ambasadorjev trajnostnega razvoja, v okviru katerega se naši predani zaposleni po vsem svetu usposabljajo že od leta 2012. Naša želja je, da bi vse zaposlene vključili in opolnomočili za ukrepanje na področju trajnosti. Cilj je celovito opremiti naše zaposlene z znanjem, veščinami in miselnostjo, ki so osrednjega pomena za vlogo družbe Henkel kot vodilnega podjetja na področju trajnosti. Prav tako zaposlene vključujemo in opolnomočimo, da se aktivno vključijo v trajnostni razvoj v svojem delovnem okolju in zasebnem življenju.

YouTube Thumbnail HEP Trailer (Thumbnail)

Ta videoposnetek ponuja vpogled v program Sustainability at Heart in je namenjen našim zaposlenim za motivacijo in navdih. (v angleščini)

Celovita ponudba za naše zaposlene

Program Sustainability at Heart je interaktivna platforma, ki zagotavlja eno osrednje vozlišče in ponuja široko paleto orodij. Glavni cilji so:

  • obveščanje z najnovejšimi novicami in koristnim gradivom o našem Načrtu trajnostnih ciljev 2030+;
  • pomagati zaposlenim pri učenju z nudenjem različnih usposabljanj za izboljšanje znanja, spretnosti in miselnosti;
  • povezovanje z združevanjem motiviranih ljudi za sodelovanje in mreženje.

Novo razviti program obsega osnovni tečaj usposabljanja, ki pojasnjuje ključne izraze in koncepte ter globalne izzive trajnosti v poslovnem kontekstu in predstavlja, kako se Henkel spopada s temi izzivi. Usposabljanje Sustainability Pioneer (Pionir trajnosti) je bilo razvito v sodelovanju s poslovno šolo IESE Business School. Program obsega osnovni tečaj usposabljanja, ki pojasnjuje ključne izraze in koncepte ter globalne izzive trajnosti v poslovnem kontekstu. Nato predstavi, kako se Henkel spopada s temi izzivi in implementira trajnost, da bi prispeval k preobrazbenim spremembam. Usposabljanje Sustainability Pioneer (Pionir trajnosti) je bilo razvito v sodelovanju s poslovno šolo IESE in je našim zaposlenim na voljo kot tečaj e-učenja v šestih različnih jezikih. Do konca leta 2023 se je usposabljanja udeležilo več kot 10.000 zaposlenih. Leta 2023 smo na podlagi te vsebine uvedli tudi obliko usposabljanja, ki je bila zasnovana posebej za skupinsko usposabljanje zaposlenih v proizvodnji. Poleg tega ponujamo nadaljnja poglobljena usposabljanja o posebnih temah in posebna usposabljanja o trajnostnem razvoju, ki jih ponujajo poslovne enote. Na primer, naše usposabljanje o podnebnih spremembah, ki je na voljo v celotnem podjetju, zaposlenim omogoča razumevanje osnov podnebnih sprememb, njihovega vpliva na družbo in konkretne predloge za ukrepanje v zasebnem in poklicnem življenju, vse to pa je predstavljeno v vrsti poglavij mikroučenja. Leta 2023 smo še naprej širili svoje možnosti usposabljanja z dodatkom programa Sustainability Incubator Lab. To je nova oblika, ki zaposlenim omogoča, da se ukvarjajo s konkretnimi idejami, povezanimi s trajnostnim razvojem.