8.4.2020  Maribor

Skupaj za boljši jutri

Henkel v sklopu preprečevanja širjenja koronavirusa COVID-19 podaril več kot 2 toni izdelkov

Iz družbe Henkel Maribor so danes sporočili, da so v sklopu globalnega programa zajezitve krize, povezane s koronavirusom, podarili več kot 2 toni izdelkov (6.500 izdelkov) iz poslovnega programa Beauty Care (Fa tekoča mila ter drugih izdelkov za osebno higieno).

Henkel donacija je bila predana predstavnikom CDS Maribor, CSD Ptuj in Ormož ter Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca. Poleg tega pa so predstavniki podjetja Henkel Maribor osebno predali tudi 46 prenosnih računalnikov predstavnikom Osnovnih šol: Franceta Prešerna. Ribnica na Pohorju, Limbuš in Kungota ter Waldorfski šoli Maribor. Henkel Maribor bo tako omogočil enake možnosti kakovostnega učenja od doma tudi učencem omenjenih osnovnih šol.

»V družbi Henkel smo zavezani nuditi pomoč pri reševanju izziva, s katerim se trenutno sooča dobršen del sveta. Skladno z našimi vrednotami, želimo prispevati v boju proti posledicam krize koronavirusa. Prepričani smo, da kot posameznik lahko naredimo veliko, kot družba še več. Spoštovanje in skrb za dobrobit vseh v družbi sta v teh nepredvidljivih časih še posebno pomembna, ter z zagotavljanjem pomoči tistim, ki to najbolje potrebujejo, skupaj ustvarjamo boljši jutri za prihodnje generacije,« je ob današnji predaji donacije izpostavil Christof Vollstedt, direktor družbe Henkel Maribor d.o.o. in vodja proizvodno-oskrbovalne verige.

Danes, bolj kot kadarkoli prej, je za prepričevanje okužb izrednega pomena ustrezno in redno umivanje rok, zato Henkel v času spopadanja z zajezitvijo širjenja epidemije koronavirusa v Sloveniji vse svoje napore vlaga v oskrbovanje z izdelki za osebno higieno za več kot 30 trgov v Evropi, vključno s Slovenijo.

Jelena Šarenac Henkel Corporate Communications Serbia, Slovenia, Croatia, Bosnia +381-11-207-22-09 jelena.sarenac@henkel.com Prenesi poslovno vizitko Dodaj k Moja zbirka