21. dec. 2020  Maribor

Henkel s prvim električnim dostavnikom v Sloveniji dostavil donacijo 20 tisočih izdelkov

Henkel Maribor za čistejši in prijaznejši jutri

  • Z novim e-dostavnikom Henkel Maribor sledi svoji trajnostni strategiji in začenja pot čistejše dostavne logistike v mestnih središčih.
  • Ob doseženem novem mejniku so v podjetju donirali več kot 20 tisoč svojih izdelkov.

Pretekli mesec je podjetje Henkel Maribor svojo floto vozil obogatilo s prvim električnim dostavnim vozilom v Sloveniji MAN eTGE in s tem postavilo nov mejnik na področju dostavne logistike v urbanih središčih Slovenije. Uporaba električnih vozil predvsem v mestnih urbanih središčih, kjer se koncentracija prometa giblje v visokih številkah, je nujna rešitev za dvig kakovosti bivanja, zato so v podjetju Henkel Maribor ponosni, da so naredili prvi korak k uporabi čiste energije tudi v dostavni logistiki, ki predstavlja dober del prometa v mestih. Prvi električni dostavnik v Sloveniji bo podjetje uporabljalo predvsem za blagovno izmenjavo s partnerji v mestu Maribor in bližnji okolici, z njim pa bodo svoj ogljični odtis na letni ravni oklestili za med 1,5 in 2 toni.  

V ta namen so se v podjetju nov dosežen mejnik odločili proslaviti s pomočjo posameznikom in družinam, ki so se v času spopadanja s pandemijo koronavirusa znašli v težkih osebnih stiskah. Tako so včeraj, v četrtek, 17. 12. 2020, Centru za socialno delo Maribor in dobrodelni organizaciji SILA v Ljubljani donirali več kot 20 tisoč izdelkov s svojega portfelja v upanju, da bodo ljudem vsaj malo olajšali breme težav njihovega vsakdana. Direktorica Centra za socialno delo Maribor Marjana Bravc je ob prevzemu doniranih izdelkov dejala: »Podjetju Henkel Maribor se iskreno zahvaljujemo za res radodarno donacijo, ki bo mnogim osebam polepšala prihajajoče praznične dni. Izdelke bomo z veliko hvaležnostjo uporabili v naših namestitvenih programih, kriznih centrih ter za družine in posameznike v stiski, ki jih srečujemo na CSD-ju«.

Izdelki za osebno nego bodo namenjeni materinskemu domu, varni hiši, kriznemu centru za žrtve nasilja, centru za otroke in mladostnike, zavetišču za brezdomce ter osebam in družinam v velikih materialnih stiskah. Donacije so se izjemno razveselile tudi članice dobrodelne organizacije SILA v Sloveniji, z doniranimi izdelki pa želijo roko pomoči ponuditi predvsem ženskam, ki so se znašle v težkih življenjskih razmerah.

Predaja donacije direktorici Centra za socialno delo Maribor, Marjani Bravc.

Predstavnice neprofitne organizacije SILA Slovenija z donacijo Henkla Maribor.

E-dostavnik: trajnostna rešitev za lepši jutri.