31. mar. 2021  Diseldorf / Nemačka

Henkel na podlagi predhodnih podatkov napoveduje organsko rast prodaje v prvem četrtletju 2021

Henkel pričakuje uspešen začetek poslovnega leta 2021

Kljub zahtevnim pogojem zaradi pandemije covida-19, ki še vedno vladajo v gospodarskem okolju, Henkel v prvem četrtletju leta 2021 pričakuje zelo močno organsko rast. Na podlagi predhodnih podatkov Henkel za prvo četrtletje napoveduje organsko rast prodaje (brez upoštevanja vplivov nihanja tečajev in akvizicij/dezinvesticij) v višini približno 7 odstotkov, kar je bistveno več od trenutnih pričakovanj na trgu, ki znašajo približno 3,5 odstotka.

»Kljub trenutni pandemiji covida-19 pričakujemo, da bo Henkel v prvem četrtletju letošnjega leta dosegel zelo dobre poslovne rezultate, predvsem zaradi uspešnega poslovanja poslovnega programa Adhesive Technologies (Lepila in tehnologije),« je povedal Carsten Knobel, predsednik upravnega odbora družbe Henkel.

Zaradi večjega povpraševanja v industrijskem sektorju v prvem četrtletju in na podlagi predhodnih podatkov se pričakuje, da bo poslovni program Adhesive Technologies (Lepila in tehnologije) dosegel organsko rast prodaje v višini približno 12,5 odstotka.

Henkel pričakuje, da bo poslovni program Beauty Care dosegel pozitivno organsko rast prodaje v višini približno 1,0 odstotka, pri čemer so na poslovanje negativno vplivale predvsem neugodne razmere na trgu zaradi pandemije koronavirusne bolezni.

Čeprav se razmere na najpomembnejših zrelih trgih slabšajo, predhodni podatki za poslovni program Laundry & Home Care (Pralna sredstva in čistila) za prvo četrtletje kažejo na močno organsko rast prodaje v višini 3,5 odstotka.

Henkel bo več podrobnosti o poslovnih rezultatih predstavil v poročilu za prvo četrtletje leta 2021, ki bo objavljeno 6. maja 2021.


Ta dokument vsebuje napovedi, ki se nanašajo na prihodnji potek našega poslovanja in bodočo finančno uspešnost kot tudi prihodnje postopke ali razvoj, ki se tičejo Henkla in lahko predstavljajo napovedi za prihodnost. Za napovedi so značilni izrazi, kot so: pričakovati, nameravati, načrtovati, predvidevati, predpostavljati, ocenjevati in podobno. Take napovedi temeljijo na trenutnih ocenah in predpostavkah vodstva družbe Henkel AG & Co. KGaA. Takih izrazov ne gre razumeti v smislu zagotovil, da se bodo pričakovanja dejansko izpolnila. Izvedba in rezultati, ki jih bodo družba Henkel AG & Co. KGaA in povezane družbe v prihodnosti dejansko dosegle, se lahko materialno bistveno razlikujejo od podanih napovedi, saj so odvisni od številnih tveganj in negotovosti. Henkel ne more v celoti vplivati na večino dejavnikov, kot so prihodnje gospodarsko okolje in aktivnosti konkurenčnih podjetij in drugih deležnikov na trgu, saj teh dejavnikov ni mogoče natančno oceniti vnaprej. Henkel ne načrtuje posodobitve napovedi in se k temu ne zavezuje.

Ta dokument vsebuje dodatne materialne finančne kazalnike, ki so ali bi lahko bili alternativni kazalniki uspešnosti (ne splošno sprejeta računovodska načela). Ti dodatni finančni kazalniki se ne smejo obravnavati ločeno ali kot alternativna metoda za ocenjevanje Henklovega premoženja, finančnega stanja ali rezultatov poslovanja, ki so predstavljeni v skladu z veljavnim okvirom računovodskega poročanja v konsolidiranih računovodskih izkazih. Druga podjetja, ki poročajo ali opisujejo podobne alternativne kazalnike uspešnosti, jih lahko izračunajo na drug način.

Ta dokument je bil pripravljen za namen obveščanja in zato ni namenjen investicijskemu svetovanju ali kot ponudba za prodajo ali za nakup kakršnihkoli vrednostnih papirjev.