Tri vprašanja za Alama

Shah Alam Jalal

Naziv delovnega mesta: Pripravništvo na globalnem oddelku za raznolikost in vključevanje
Trajanje: 6 mesecev 
Poslovna enota: Korporativni oddelek za upravljanje človeških virov

Kaj je najpomembnejše spoznanje, ki ga boste po končanem pripravništvu pri družbi Henkel odnesli s seboj?
Sem pripravnik na oddelku za raznolikost in vključevanje in trenutno pripravljamo predstavitev svojega akcijskega načrta. Presenečen sem nad tem, kako naš tim opravlja naloge. Na primer veliko časa porabijo za branje člankov, knjig ipd. in so tako vedno na tekočem. Naučil sem se, da se učenje pri družbi Henkel nikoli ne konča.

Kaj je najbolj zabavno pri delu v družbi Henkel?A) Zame so to »bolj športna« oblačila. Zdaj lahko namreč nosim športnoelegantna oblačila. In to dejansko zmanjšuje stres. Pripadam generaciji med milenijci in generacijo Z. Zelo mi ustreza, da me nihče ne ocenjuje po tem, kaj imam oblečeno, temveč po tem, kaj delam.
B) Včasih sem rad sam in najbolj mi je všeč odprt pisarniški prostor s kavarno. Včasih prostor uporabljam za delo, včasih pa samo za počitek.

Kaj je edinstvo pri delu v družbi Henkel?
Sem član korporativnega tima za raznolikost in vključevanje, v katerem tesno sodelujem z našim vodjo oddelka za raznolikost in vključevanje. Počutil sem se vključenega v skoraj vse naloge, ki se jim posvečamo. Prav tako sem imel priložnost govoriti z drugimi regionalnimi vodji, s katerimi si tudi pogosto dopisujem. Počutim se vključenega v Henklovo globalno mrežo.