Dutova poklicna pot

Kakšno vlogo igra tehnologija v vaši karieri?
Uporaba tehnologije mi omogoča, da se osredotočim na stvari, ki so res pomembne, poleg tega lahko z manj energije dosežem boljše rezultate. Poglejmo si na primer nalogo, pri kateri moramo analizirati uporabo na stotine izdelkov pri različnih strankah. V tem primeru lahko uporabimo statistične napovedi za izdelke z relativno stabilnimi trendi. To pomeni, da lahko več časa posvetimo napovedovanju obnašanja izdelkov z zelo nestabilnimi trendi. Tako lahko izboljšamo svojo natančnost in učinkovitost ter – kar je najpomembnejše – iz raziskave izločimo človeško pristranskost.

Kako svoj tim navdušite nad novimi tehnologijami?
Moj prvi korak je, da svojemu timu kompleksen »tehnološki« koncept razložim na preprost način, ki je primeren tudi za laične poznavalce tehnologije. Nato jih vključim v oblikovanje uporabe tehnologije, kjer je to mogoče. Nazadnje poudarim, kakšno korist jim bo tehnologija prinesla in kako bo omogočala obsežnejšo rast poslovanja.

Kako se vaše življenje v Šanghaju razlikuje od tistega v Sydneyju?
Ker sem v Šanghaj prispel popolnoma brez znanja kitajskega jezika, mi na začetku ni bilo lahko – na službenem in zasebnem področju. Vendar pa se je sčasoma situacija izboljšala. Preprosta uporaba mobilnega plačevanja in spletnega nakupovanja je moje življenje naredila precej manj stresno. Redkokdaj s seboj vzamem denarnico ali plačilne kartice, ko se odpravim od doma. Poleg tega mislim, da sta prilagodljivost in agilnost kitajskih prebivalcev ter družbe veliko večji kot kjer koli drugje na svetu.

Kaj je najbolj vplivalo na vaš osebnostni razvoj?
Rekel bi, da sem najbolj napredoval, ko sem prevzel mednarodni projekt v eni izmed naših regionalnih podružnic. To ni le povečalo moje poznavanje sveta, temveč me je postavilo tudi pred številne kompleksne probleme. Sprejel sem recimo izziv, da izboljšam ključne kazalnike uspešnosti, ki so pri eni izmed naših večjih kitajskih strank upadali že vso leto, pri tem pa sem moral še sestaviti nov tim in vzpostaviti nov proces dela.

Zakaj je družba Henkel resnično edinstvena?
Henkel ti omogoča, da zavihaš rokave, izzoveš dosedanje stanje, si nagrajen in se pri tem zabavaš!