Ivanova poklicna pot

Zakaj je družba Henkel resnično edinstvena?
Henkel ti ponuja priložnost, da si ustvariš resnično lastno poklicno pot. Moja največja poklicna ambicija je bila, da bi si ustvaril mednarodno kariero, zato sem bil pri Henklu navdušen nad številnimi priložnostmi za uresničitev svojega cilja. Če prevzamete nadzor nad svojo poklicno potjo, vam bo Henkel nudil vso podporo, da dosežete svoj poklicni cilj.

Med delom za družbo Henkel ste raziskali pet različnih držav. Kako je družba Henkel podprla vaš poklicni razvoj?
Družba Henkel je ustvarila fantastičen razvojni ekosistem, ki ga sestavljajo vodje, mentorji in sodelavci, ki so s teboj resnično pripravljeni sodelovati. Omogoča vam izčrpno usposabljanje in ogromno možnosti za učenje na delovnem mestu. Podjetje me je z resnično osupljivimi možnostmi za razvoj podpiralo med vsako mednarodno nalogo. Podjetje mi je na vsakem koraku nudilo izredno podporo.

Katera je največja razlika med Evropo in Latinsko Ameriko, ko gre za upravljanje človeških virov?
Težko se je odločiti samo za eno razliko! Obstaja jih več, nekatere izmed njih pa so zelo smešne! Spomnim se veliko trenutkov, ko sem se moral kot kadrovnik soočiti s kulturnimi razlikami. Vsakič je bila to zame zelo zanimiva izkušnja in spoznal sem mnogo predpisov, politik in splošnih pristopov k upravljanju človeških virov. Poleg tega sem imel priložnost, da sem izmenjal izkušnje iz svoje regije. Na splošno bi rekel, da je bilo najzanimivejše spoznati razlike o miselnosti glede stabilnosti na delovnem mestu, timskega dela, usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja ter produktivnosti.

Kaj je najbolj vplivalo na vaš osebnostni razvoj?
Ko imaš mednarodno kariero, vsako delo res pusti sled na tebi. Ko imaš opravka z novim okoljem, jezikom, kulturo in različnimi ljudmi, moraš res stopiti iz svoje cone udobja. Vse to ti daje priložnost, da pokažeš svojo fleksibilnost in prilagodljivost ter te osebnostno zelo obogati. Če moram izpostaviti izkušnjo, skozi katero sem se o sebi naučil največ, bi bilo to zagotovo moje delo v Nemčiji.