6. feb. 2019  Düsseldorf / Nemčija

Sprememba v upravnem odboru podjetja Henkel

Sylvie Nicol je nasledila Kathrin Menges in postala nova izvršna podpredsednica oddelka za človeške vire

Sylvie Nicol (45), ki je trenutno višja podpredsednica oddelka za globalno upravljanje s človeškimi viri, je bila vpoklicana v upravni odbor podjetja Henkel. Po generalni skupščini družbe Henkel, ki bo 9. aprila 2019, bo Sylvie Nicol kot članica upravnega odbora prevzela odgovornost za oddelek za človeške vire in infrastrukturne storitve.

Nasledila bo Kathrin Menges (55), ki iz osebnih razlogov ni sprejela nadaljnjega mandata v upravnem odboru. Kathrin Menges se je družbi pridružila leta 1999, od leta 2011 pa je tudi članica upravnega odbora.

»Kathrin Menges se zahvaljujemo za njeno dolgoletno in izjemno uspešno delo, predanost in vodenje. Učinkovito in strateško je preuredila oddelek za človeške vire ter uspešno uvedla številne nove koncepte in programe v svetovnem merilu. Kot predsednica odbora za trajnost pri Henklu je konstantno prispevala k boljši učinkovitosti na področju trajnostnega razvoja. Sylvie Nicol je visokokvalificirana naslednica, ki je svoje znanje in izkušnje pridobila prav v okviru organizacije za človeške vire pod vodstvom Kathrin Menges,« je povedala dr. Simone Bagel-Trah, predsednica nadzornega sveta in odbora delničarjev družbe Henkel.

Kathrin Menges se je Henklu pridružila leta 1999 in postopoma prevzemala vedno večjo vlogo v oddelku za človeške vire. Leta 2009 je kot višja podpredsednica (Corporate Senior Vice President) postala odgovorna za kadrovsko področje. Od leta 2011 je članica upravnega odbora družbe Henkel, v kateri je pristojna za človeške vire in infrastrukturne storitve. Kathrin Menges je poleg tega predsednica odbora za trajnost. Leta 2013 je bila s strani Nemškega zveznega kanclerstva vpoklicana v svet za trajnostni razvoj. 

Njena naslednica Sylvie Nicol ima več kot 20 let delovnih izkušenj na področju menedžmenta. »Veseli nas, da bo Sylvie Nicol s svojimi dolgoletnimi izkušnjami postala pomemben del našega upravnega odbora kot izvršna podpredsednica za človeške vire. Zaradi svojega bogatega znanja in izkušenj tako na poslovnem kot tudi na kadrovskem področju zelo dobro pozna naše podjetje, trg in sodelavce. Poleg tega v podjetje prinaša veliko dragocenih izkušenj iz tujine in s sedeža podjetja v Nemčiji,« je dodal izvršni direktor Henkla Hans Van Bylen.

Po uspešno pridobljeni diplomi na priznani poslovni visoki šoli ESCP Europe je Sylvie Nicol leta 1999 svojo kariero pri Henklu začela v marketingu poslovne enote Beauty Care v Franciji, kjer je leta 2010 postala podpredsednica in generalna direktorica maloprodaje. V letu 2013 je začela delati na sedežu podjetja v Düsseldorfu, kjer je bila odgovorna za oddelek za človeške vire v okviru poslovne enote Beauty Care. Leto pozneje je postala višja podpredsednica in prevzela odgovornost za maloprodajo v Evropi in globalno prodajo poslovne enote Beauty Care. Od začetka leta 2018 je Sylvie Nicol kot višja podpredsednica odgovorna za globalno upravljanje s človeškimi viri in je pristojna za strateške kadrovske zadeve kot tudi za človeške vire v posameznih regijah.  

Sylvie Nicol je bila rojena v Franciji. Je poročena, ima tri sinove in z družino živi v Düsseldorfu.