19. okt. 2020  Maribor

Henkel Maribor obiskal minister Počivalšek

V podjetju Henkel Maribor se je pretekli petek, 16. 10. 2020, na obisku mudil gospod Zdravko Počivalšek, minister RS za gospodarski razvoj in tehnologijo. Henkel se je na ministrovem seznamu znašel predvsem zaradi učinkovitih ukrepov na področju boja proti bolezni Covid-19, s katerimi uspešno preprečujejo širjenje novega korona virusa med zaposlenimi in ohranjajo relativno nizko število pojavov okužb znotraj podjetja.

Direktor družbe Henkel Maribor, Christof Vollstedt, je ministra najprej seznanil z vsemi ukrepi, ki so bili v podjetju uvedeni vse od začetka koronakrize do danes, nekatere izmed njih pa je minister spoznal že ob prihodu, ko mu je bila s pomočjo termo kamere izmerjena telesna temperatura in izročen varnostni vprašalnik. Poleg omenjenih ukrepov na sprejemni recepciji, je seveda poskrbljeno tudi za higieno rok – sredstva za razkuževanje so nameščena pri vsakem vhodu. Zaposlenim je omogočeno delo od doma, za varnost tistih, ki dela ne morejo opravljati na daljavo, pa je bilo poskrbljeno s prilagoditvijo delovnega okolja. Tako so na večih mestih sedaj nameščene fiksne in premične PVC pregrade, uvedeno je razkuževanje delovnih površin med menjavo smen,  vhodi in izhodi iz prostorov pa so regulirani na način, da se v njih prepreči zadrževanje prevelikega števila ljudi. Z nenehno komunikacijo je zagotovljeno, da so zaposleni ves čas obveščeni o stanju v podjetju, novih ukrepih, preventivi in ostalih pomembnih informacijah. Ker so se tudi komunikacijski kanali v času korona krize spremenili, so informacije zaposlenim podane s pomočjo posebej pripravljenih video posnetkov in QR kod, ki jih je moč spremljati na več digitalnih zaslonih nameščenih v različnih prostorih podjetja. Za zagotavljanje večje varnosti zaposlenih se je Henkel prav tako povezal z doktorjem delovne medicine, ki večkrat mesečno obišče proizvodnjo, preveri in potrdi ustreznost ukrepov ter svetuje zaposlenim in odgovarja na njihova vprašanja.

Po predstavitvi vpeljanih ukrepov si je minister ogledal tudi del proizvodnje, kjer je izvajanje ukrepov spoznal tudi v praksi. Z videnim je bil več kot zadovoljen: pohvalil je tako zaposlene v podjetju Henkel Maribor, ki vestno upoštevajo zaščitne ukrepe, kot tudi vodstvo za njihovo hitro in učinkovito implementacijo. Minister Počivalšek je ob koncu obiska dejal: »Verjamem, da, če bomo tako delali v vsem gospodarstvu, bomo hitro kos težavam na področju z Covidom-19« in dodal: »Navdušen sem nad organizacijo proizvodnje, nad digitalizacijo in avtomatizacijo«. Gospod Vollstedt pa je izpostavil, da se v podjetju Henkel Maribor veliko truda vloži v zdravje in varnost zaposlenih, ki sta vedno na prvem mestu, še posebej sedaj ob soočanju z invazivnim korona virusem. Na vprašanja o poslovanju podjetja pa je odgovoril: »Zaradi povečanja povpraševanja po določenih skupinah izdelkov, smo podvojili proizvodnjo tekočih mil, prav tako pa smo povečali tudi proizvodnjo barv za lase. Vpeljali smo dodatne izmene in zaposlili skoraj 30 novih sodelavcev. Skupina Henkel pa je vsem zaposlenim celo obljubila, da so njihova delovna mesta varna, kar je v teh kriznih časih odlična novica, na katero smo zelo ponosni«.

Press Release (188,08 KB)