13. sep. 2023  Maribor

Henkel pomaga z donacijo izdelkov v vrednosti dobrih 452.000 evrov

Po tem, ko so nedavne poplave povzročile uničujočo škodo po vsej državi, želi Henkel kot družbeno odgovorno podjetje pomagati in nuditi podporo svojim zaposlenim, pa tudi celotni skupnosti, ki jo je prizadela naravna katastrofa. Zato se je Henkel Adria s svojima sektorjema HCB in Hair professional odločila za velikodušno donacijo, ki vključuje izdelke Persil, Weisser Riese, Somat, Pril in Schwarzkopf professional. Na pomoč je priskočila tudi Fundacija Fritz Henkel, ki nudi nujno pomoč ob naravnih nesrečah po vsem svetu, in sicer v obliki finančne podpore z željo pomagati Sloveniji, ki se sooča s hudimi posledicami nedavnih poplav.

»V teh težkih časih želi Henkel izraziti solidarnost in podporo. Naša donacija je naš način pomoči skupnosti. Veseli smo, da imamo priložnost, da s svojimi produkti olajšamo nekatere naloge skupnosti in ji pomagamo k hitrejšemu okrevanju,« je povedala Anita Penić Knep, direktorica marketinga HCB, Henkel Slovenija in Henkel Hrvaška.

Donacijo sta prejela Rdeči križ Slovenije in Zveza prijateljev mladine Slovenije. »Izredno sem ponosen, da podjetje Henkel sodeluje pri donaciji svojih izdelkov Rdečemu križu Slovenije in Zvezi prijateljev mladine Slovenije. V preteklosti smo že imeli priložnost sodelovati s temi organizacijami in vedno smo veseli, ko lahko nekako pomagamo in na ta način nekaj vrnemo skupnosti. Upamo, da nam bo ta donacija vsaj malo olajšala težke dni, ki so doleteli slovenske državljane,« je povedal Gregor Majcen, direktor tovarne Henkel Maribor.

»V imenu celotne ekipe Zveze prijateljev mladine Slovenije se zahvaljujemo Henklu Slovenija za velikodušno donacijo v luči nedavnih uničujočih poplav. Donacija, ki vključuje izdelke za pranje perila in posode, bo zelo dobrodošla družinam.

Pomembno je, da priskočimo na pomoč tistim, ki so bili prizadeti. Ta podpora bo omogočila, da bomo v prihodnjih mesecih lahko ponudili pomoč tistim, ki so se znašli v težkih razmerah. Henkel Slovenija, hvala, ker ste ponovno dokazali, da ste odgovorno podjetje, ki skrbi za skupnost,« je povedala Breda Krašna, generalna sekretarka Zveze Prijateljev Mladine Slovenija.

Predsednica Rdečega križa Slovenije, mag. Ana Žerjal, je ob tej priložnosti izjavila: »Pri Rdečem križu Slovenije se najlepše zahvaljujemo podjetju Henkel za njihovo donacijo, s pomočjo katere smo lahko nemudoma pomagali številnim ljudem v Sloveniji, ki so jih prizadele poplave. Poplave, ki so v začetku avgusta prizadele velik del Slovenije in katerih posledice bomo čutili in odpravljali še dolgo časa, so nas združile v duhu solidarnosti. Številni so ostali brez vsega, naši prostovoljci pa so bili tam od prvega trenutka dalje in pomagali. Osnovno poslanstvo Rdečega križa Slovenije je pomagati ljudem, ko pomoč potrebujejo in veseli nas, da nam pri uresničevanju tega poslanstva z donacijo pomaga tudi podjetje Henkel in tako potrjuje svoj status družbeno-odgovornega podjetja.«

Henkel je Rdečemu križu Slovenije doniral izdelke v skupni vrednosti okoli 215 tisoč evrov, Zvezi prijateljev mladine Slovenije pa okoli 217 tisoč evrov. Fundacija Fritz Henkel pa je vsaki od omenjenih organizacij donirala po deset tisoč evrov in bo pomagala tudi zaposlenim ki so z donacijo utrpeli škodo zaradi poplav. Hair professional, poslovna enota podjetja Henkel, je frizerjem v Sloveniji podarila izdelke Schwarzkopf professional v vrednosti dvajset tisoč. Ta donacija odraža Henklovo zavezanost družbeno odgovornemu poslovanju in zagotavljanju pomoči v izrednih razmerah.

Press Release (48,08 KB)
Jelena Gavrilović Šarenac Henkel Direktorica za korporativne komunikacije ​Henkel Srbija i Henkel Adria +381-11-207-22-09 Jelena.Sarenac@henkel.com Prenesi poslovno vizitko Dodaj k Moja zbirka