24. feb. 2021  Maribor

Pomoč Zvezi združenj invalidnih oseb mesta Sisak

6000 Henklovih izdelkov iz Maribora v popotresni Sisak

Henkel Maribor nadaljuje z izpolnjevanjem zaveze podpore skupnosti v svoji regiji, ki predstavlja enega izmed stebrov trajnostne strategije podjetja. Tokrat so donacijo kozmetičnih izdelkov za osebno nego, podarili invalidnim osebam, ki prebivajo na širšem območju mesta Sisak in kraja Petrinje na Hrvaškem.

Gre za člane Združenja oseb z distrofijo, možgansko in otroško paralizo in oseb z drugimi telesnimi motnjami, ki se vsakodnevno soočajo z zahtevnimi izzivi invalidnosti, pred kratkim pa so njihova življenja še dodatno otežili potresni sunki, ki so večkrat močno zamajali tla in za sabo pustili veliko gmotne, predvsem pa psihosocialne škode. Združenje šteje 186 oseb, svojim članom pa poleg nadvse pomembne psihosocialne podpore nudi tudi pomoč v obliki fizioterapij ter ustvarjalnih delavnic.

Čeprav je bila pomoč, ki so jo z izjemno solidarnostjo na popotresno območje pošiljali iz celotne regije, zares velikodušna, zaloge počasi pojenjajo, strah in stiska prizadetih prebivalcev pa ostajata še kako prisotna. V podjetju Henkel Maribor so tako z donacijo ljudem želeli sporočiti, da bo pomoč prihajala tudi v prihodnje, pri tem pa so se osredotočili predvsem na najbolj ranljivo skupino oseb v naši družbi, ki mnogokrat ostane potisnjena v ozadju.